BusinessClass

BusinessClass BusinessClass is dé ondernemerschapminor van de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens het volgen van deze minor leert de student de fijne kneepjes van het ondernemersvak. BusinessMatch Groningen ondersteunt deze minor met een programma waarin de student kennis maakt met ondernemers en instanties die zeer interessant zijn voor de ondernemer.

BMG Gastcolleges Aansluitend op de colleges en de competitie organiseert BMG verschillende gastcolleges met de focus op vaardigheden en kennis die voor een ondernemer belangrijk zijn. Denk hierbij aan creativiteit, onderscheidend vermogen, overtuigingskracht, presentatietechnieken, etc. Maar ook informatie op het gebied van boekhouden, verzekeringen, financieringen en juridische zaken. BMG helpt de student om deze vaardigheden te ontwikkelen en kennis te vergaren door middel van gastcolleges van ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven.

BMG Competitie Verder organiseert BusinessMatch Groningen dé ondernemerscompetitie waarin het bedrijfsleven een belangrijke rol speelt en waarbij ondernemers en professionals de Jury vormen. Na een voorronde en twee Juryrondes blijven er drie studentondernemers over die tijdens een spannende Finale de strijd met elkaar aangaan. Hoe verder de studentondernemers in de BusinessMatch Competitie komen des te meer adviezen en feedback ze krijgen om de groei van hun Bedrijfsconcept te bevorderen.

Voorronde De voorronde vindt plaats in de vorm van speeddating met de Jury. De verschillende bedrijfsconcepten worden kort maar krachtig aan de Juryleden voorgelegd. Daarnaast worden vragen als ‘wat is je onderscheidend vermogen’, ‘wie zijn je potentiële afnemers’ en ‘wie zijn je mogelijke concurrenten’ beantwoord.De negen meest overtuigende concepten gaan door naar de Eerste Juryronde in de competitie.

Eerste Juryronde De negen deelnemers presenteren in de Eerste Juryronde de externe analyse aan de Jury. Ook ditmaal wordt het bedrijfsconcept gepresenteerd, het onderscheidend vermogen, de potentiële afnemers en de concurrenten. Wel wordt dit uitgebreid vergeleken met de voorronde en zal er worden gekeken wat de student met de eerder gegeven tips en adviezen heeft gedaan. Verder komen de aspecten aan bod die te maken hebben met de externe factoren. Aan het einde van de Eerste Juryronde wordt bekendgemaakt welke zes deelnemers doorgaan naar de Tweede Juryronde.

Tweede Juryronde In de tweede Juryronde komt de interne analyse aan bod. In deze ronde wordt de inrichting van de organisatie, de interne bedrijfsprocessen, slogan en doelen beschreven. Daarnaast wordt een gedegen financiële onderbouwing verwacht. Verder kijkt de Jury naar de gemaakte vorderingen.Aan het einde van de tweede Juryronde maakt de Jury de drie finalisten bekend.

Finale De eindpresentatie van de finalisten zal plaatsvinden op een speciale locatie met publiek. Centraal daarin staat de levensvatbaarheid van het bedrijf. Daarnaast staat de realiteitszin en het ondernemersgedrag van de ondernemer in de spotlights! Tijdens deze finale wordt de winnaar van de BusinessMatch Finale van de minor BusinessClass bekend gemaakt die, naast eeuwige roem en publiciteit, een prijs ontvangt die het realiseren van de plannen voor de toekomst een stuk dichterbij brengt.

BMG jury De Jury van de BusinessMatch Competitie bestaat uit 5 mensen die allemaal op de een of andere manier betrokken zijn bij ondernemerschap in het Noorden. Dit jaar bestaat de Jury uit:

  • Hemmo de Groot, Gemeente Groningen
  • Hans Sips, Noordhoff Uitgevers
  • Enna van Duinen, Rabobank Stad en Midden Groningen
  • Gerjan Soede, Alfa Accountants
  • Salmineo Aringaneng, Rabobank Stad en Midden Groningen
  • Geert Jan Schipper, Brand & Business Strategist
 
 
Admin | © 2012 BusinessMatch Groningen. All rights reserved | Powered by Ingoogle