Vakondersteuning ‘Ondernemerschap’

Vakondersteuning bij het vak ‘Ondernemerschap’, voor eerstejaars Small Business & Retail Management studenten.

Tijdens het eerste leerjaar van de opleiding Small Business & Retail Management, richten de studenten een “Student Company” op. In kleine groepen zullen zij een bedrijf oprichten, een innovatief product ontwikkelen, produceren en verkopen, boekhoudingen bijhouden en uiteindelijk het bedrijf weer liquideren. Deze activiteiten schetsen tezamen een beeld van de praktijk van een ondernemer. BusinessMatch Groningen vindt het vak ‘Ondernemerschap’ erg belangrijk, houdt zich graag bezig met de ontwikkeling van studentondernemers en ziet kansen dit vak verder te versterken.

BusinessMatch Groningen en studievereniging HMV Actis draaien in het studiejaar 2013-2014 een pilot voor het project ‘Vakondersteuning Ondernemerschap’, waarbij de eerstejaars studenten vaardigheden kunnen ontwikkelen die als ondernemer onmisbaar zijn. Het plan is om dit project de komende jaren door te laten zetten door gemotiveerde tweedejaars die houden van organiseren, begeleiden en het ontwikkelen van zowel zichzelf als medestudenten.

De eerstejaars worden iedere schoolperiode een workshop aangeboden, van bijvoorbeeld pitching, promotie & creativiteit, verkopen en netwerken. Met deze nieuwe vaardigheden zullen zij zich aan het eind van de schoolperiode in de praktijk moeten bewijzen. Zo zullen zij durfkapitalisten moeten overtuigen om in hun Student Company te investeren door middel van een “Dragon’s Den” concept en worden zij tijdens 3 verschillende marktdagen getoetst op onder andere de stand inrichting, verkoopvaardigheden, originele promotiestunts en vruchtzame samenwerkingen met andere Student Companies.

Het plan is om komende jaren dit project door te laten zetten door pro-actieve Small Business & Retail Management studenten, waarvan tenminste 1 bestuurslid van BusinessMatch Groningen. Dit om de continuïteit te waarborgen.

 
 
Admin | © 2012 BusinessMatch Groningen. All rights reserved | Powered by Ingoogle