Albums | Welkomstborrel najaar 2012

GRONINGEN, 4 juli 2012 - BusinessMatch Groningen organiseerde woensdag 4 juli 2012 de spannende BusinessMatch Finale in Kaap Hoorn waarbij vier ondernemende studenten streden voor de titel ‘beste bedrijfsconcept’ onder toeziend oog van studerend en ondernemend Groningen.

BusinessMatch Groningen is een stichting die zich inzet om ondernemerschap onder studenten te stimuleren door middel van het organiseren van verschillende activiteiten.

Na een inspirerende film  ´Hoe ondernemend gaat het nu met..?´  waarin vier succesvolle bedrijven zijn opgestart door finalisten van eerdere edities van de BusinessMatch-competitie, was het tijd voor de drie finalisten om hun bedrijfsidee in drie minuten te presenteren.

Readfirst
Martijn van der Weide en Jorick Wassink, studenten Communicatie & Media, begonnen als eerst met de presentatie van Readfirst, een online platform met gratis hoofdstukken van algemene leesboeken. Het doel daarvan is om mensen te inspireren tot het aankopen van boeken. Het publiek werd gevraagd naar ‘beren op de weg’. Concurrenten met een gelijksoortig idee en het verdienmodel bleken punten van aandacht. En wat vindt de jury ervan? “De presentatie was tot in de puntjes voorbereid: de gelikte PowerPoint, het verhaal, het gepresenteerde materiaal, en ook nog eens in exact drie minuten. Ten aanzien van het product denken wij wel dat er meer geld in de promotie ervan moet worden gestoken, om tot een sterkere onderhandelingspositie te komen richting uitgevers”, aldus de jury. Uiteindelijk werden Martijn en Jorick beloond met de tweede plaats en zes maanden gratis advies van Alfa Accountants. Een topprijs!

Hostel Recreation
MER-student Pieter Bol maakte het publiek bekend met zijn business concept Hostel Recreation: een online platform voor ondernemende toeristen die graag van tevoren hun recreatieve activiteiten willen boeken en in contact willen komen met andere ondernemende reizigers. Het werd heel erg gewaardeerd dat Pieter de aanbodkant (toeristisch/recreatieve bedrijven) heel goed heeft onderzocht, maar de jury denkt ook dat hij nog beter zou kunnen kijken naar de vraagkant: de klantbehoefte. Daarnaast wordt er in het financiële plan erg veel geld gereserveerd voor het ontwikkelen van de website. Een tip van de jury was om te kunnen starten met een beperktere website die goedkoper is. Pieter Bol eindigde als derde.

Jetlag app
Als laatst, De Jetlag app, werd gepitched door Bono Heijnen, student Technische Bedrijfskunde. In het bedrijf OZOMedia dat hij runt met vier compagnons, werd deze app ontwikkeld en in de markt gezet. De app is verkrijgbaar in de App Store en werd in circa 1,5 maand vijfhonderd keer verkocht. De jury wilde weten of de app getest is. Bono: “Zeker, als je de app downloadt en het advies gebruikt, dan werkt hij gegarandeerd.”  “Wat is de volgende stap in de ontwikkeling van jullie bedrijf?”, wilde de jury graag weten. “Gaan jullie je in een bepaalde doelgroep verdiepen?” Bono kon slechts een tipje van de sluier oplichten. “Er zijn gesprekken gaande met de Hanzehogeschool Groningen over de ontwikkeling van een app die bezoekers eenvoudig naar de juiste locatie op de Zernike Campus moet leiden.” Het was voor de jury voldoende om de eerste prijs toe te kennen.

Tijdens de finale werd het publiek geëntertaind door Rick van der Kleij, de dagvoorzitter van de avond. Hij zorgde voor interactie en spanning. Tijdens de juryoverleg  sprak Hugo Engwerda, grafisch ontwerper en docent aan de Academie voor Popcultuur. Hij vertelde hoe ondernemen begon als kind, tijdens het bouwen van hutten.

 
Admin | © 2012 BusinessMatch Groningen. All rights reserved | Powered by Ingoogle