Albums | Welkomstborrel najaar 2012

BusinessMatch Groningen organiseerde donderdag 2 februari 2012 de spannende BusinessMatch Finale, waarin drie ondernemende studenten streden in MartiniPlaza voor de titel winnaar BusinessMatch Finale ten overstaande van studerend en ondernemend Groningen.

BusinessMatch Groningen

BusinessMatch Groningen is een stichting die zich inzet om ondernemerschap onder studenten te stimuleren door middel van het organiseren van competities, workshops en student begeleiding op de Hanzehogeschool Groningen en netwerkbijeenkomsten.

De competitie

15 Ondernemende studenten uit de minor Business Class Ondernemerschap hadden zich aangemeld voor de BusinessMatch Competitie. Na 20 weken, een spannende Voorronde en twee Jury rondes, werd bekend dat Modiara Kamps met haar concept ’t Biezen Mandje, Wilbert Heemstra met zijn concept Klubshop en Sieger de Vries met zijn concept De Glasverstamper in de Finale stonden.

Dagvoorzitter en gastspreker

Tijdens de Finale nam Bernd Damme, van www.eye-wear.com en www.cravattapelliano.com , de taak van inspirerende dagvoorzitter op zich door goed te luisteren, heldere feedback te geven en kritisch door te vragen. Ook heeft Danny Mekic, internetexpert en strategy director van www.newteam.com, tijdens deze avond een bijdrage geleverd in de rol van enthousiaste, inspirerende en ondernemende gastspreker.

De jury

Het publiek reageerde tijdens de presentaties van de drie studenten enthousiast met de “Like’s” die vooraf waren uitgedeeld. Het was echter de zware taak van de jury, bestaande uit Hans Sips (Noordhoff Uitgeverij), Jacques Hartog (Hanzehogeschool), Enna van Duinen (Rabobank Stad en Midden Groningen), Nicke van Oorschot (FMOOR) en Hemmo de Groot (Gemeente Groningen) om te bepalen wie de winnaar zou worden van de avond.

De winnaar

Na een zeer lang overleg werd met veel enthousiasme bekend gemaakt dat Sieger de Vries met zijn innovatieve concept De Glasverstamper (gericht op het verstampen van de inhoud van glascontainers om zo de vulcapaciteit te vergroten en daarmee kosten te besparen op het gebied van legen, personeelskosten, brandstofkosten en een verlaging van de CO2 uitstoot) de winnaar is van de BusinessMatch Finale winter editie 2012! Modiara Kamps behaalde met haar kinderoppas bureau een tweede plaats en Wilbert Heemstra met zijn webshops voor het aanbieden van clubkleding een derde plaats.

De prijzen

Om de ondernemende studenten te helpen bij het opstarten van hun bedrijf vielen er ook nog een aantal interessante prijzen te winnen. Zo heeft Sieger de Vries met zijn eerste plaats een half jaar bedrijfsruimte en/of advies gewonnen via www.cube050.nl , 500,- euro van het Kennis Centrum Ondernemerschap, een startersmap boekhouden van www.fmoor.nl en een dagdeel sales training en/of advies van www.trainingu.nl . Modiara Kamps behaalde met haar tweede plaats een half jaar financiële begeleiding van www.alfa-accountants.nl een accountantskantoor dat ook zeker betaalbaar is voor startende ondernemers! Zowel Modiara Kamps en Wilbert Heemstra wonnen beiden nog een startersmap boekhouden van www.fmoor.nl en ieder een twee uur durende sales strategy consult van www.trainingu.nl

BusinessMatch Groningen kijkt samen met u uit naar een volgende spannende Finale in juni 2012 waarin studerend Groningen wederom zal laten zien hoe ondernemend en creatief ze zijn!

 
Admin | © 2012 BusinessMatch Groningen. All rights reserved | Powered by Ingoogle